Divendres, 29 març 2024
19.4 C
La Llagosta

El Ple de l’Ajuntament mostra el seu suport a la plantilla de Valeo Martorelles

Ple ordinari juliol 2015 (web)
L’Ajuntament de la Llagosta s’ha solidaritzat amb el personal de la planta de Valeo a Martorelles. El Ple va aprovar ahir per unanimitat una moció d’urgència donant suport a la plantilla de la factoria i en contra del seu trasllat a Saragossa.

La moció, elaborada pel comitè d’empresa de Valeo Martorelles, destaca que en pocs anys la plantilla ha passat de 422 persones a 257 i que al juliol de l’any passat es va arribar a un acord amb la direcció que garantia la producció fins al 2019 amb possibilitats d’arribar al 2024. A més, recorda que la planta ha incrementat els seus beneficis en un 34 % i que la major part dels seus clients estan a Catalunya. El document demana a l’empresa matriu francesa que mantingui la factoria de Martorelles i sol·licita tant al Departament d’Empresa i Ocupació com al president de la Generalitat que facin de mediadors per impedir el trasllat de Valeo Martorelles a Saragossa. També demana als europarlamentaris catalans que prenguin mesures per protegir la producció a Valeo Martorelles. La moció critica que l’actual reforma laboral fa possible que es tanqui una fàbrica que té beneficis. A la factoria de Martorelles treballen quatre persones de la Llagosta.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra va voler destacar que, amb l’aprovació de la moció, “la Llagosta era el primer municipi que mostrava el seu suport a la plantilla de Valeo Martorelles”.

Tot i que la moció es va aprovar per unanimitat, es va crear un cert debat arrel d’una proposta del grup municipal d’Iniciativa per Catalunya – Esquerra Unida que plantejava afegir un punt demanant als grups parlamentaris que van donar suport a la reforma laboral (PP, PSOE i CiU) la seva derogació.

El portaveu d’ICV-EUiA, Alberto López, va dir que la seva pretensió era ser “coherents” i “enriquir la moció”. La portaveu socialista, Conchi Jiménez, va manifestar que, “per respecte als treballdors” calia aprovar el document original elaborat per la plantilla de Valeo Martorelles” Per la seva part, el regidor popular, Jaume Bonallach, va instar al grup municipal d’Inciciativa – Esquerra Unida a presentar una moció per demanar la derogació de la reforma laboral. La regidora convergent, Mireia Egea, va dir que no tenia problemes en acceptar la modificació, però adreçada a tot l’arc parlamentari.

Al ple d’ahir només estava previst donar compte de diferents decrets d’alcaldia i el torn de precs i preguntes, però finalment es van afegir dos punts més amb caràcter d’urgència, la moció de solidaritat amb la plantilla de Valeo Martorelles i la petició d’un empleat municipal per compatibilitzar la seva fenia amb un altre treball.

Al torn de precs i preguntes, quatre edils d’Iniciativa – Esquerra Unida van posar sobre la taula diverses qüestions, com ara la situació del crèdit de 175.000 euros atorgat per la Diputació per fer front a diverses inversions i el cost dels Focs artificials entre d’altres temes.

L’equip de govern va indicar que encara està pendent la signatura oficial del crèdit amb la Diputació i que s’està estudiant si canviar o no algunes de les inversions previstes inicialment per l’anterior equip de govern. Sobre el cost dels Focs artificials es va indicar que aquest era un tema que es posar en coneixement de la Comissió de Festes i que el cost era de 3.000 euros més IVA.

El regidor d’Esquerra Republicana, Xavier Cols, va plantejar a l’equip de govern la necessitat de reformar part de l’avinguda del Turó per a que les voreres estiguin a una alçada superior a la calçada i no al mateix nivell com ara. El regidor d’Urbanisme, Raúl Valero, va indicar que és un dels temes que s’estan estudiant i que es podria afrontar amb part del crèdit concedit per la Diputació de Barcelona.

Publicitat

Publicitat

Més notícies