Dissabte, 13 juliol 2024
26 C
La Llagosta

Protecció Civil de la Llagosta ja té nou membres amb la formació bàsica obligatòria

j.Muela, M.García, J. Muñoz i M. Muñoz
j.Muela, M.García, J. Muñoz i M. Muñoz

Dos membres més de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta ja compten amb la formació oficial bàsica que acredita la seva capacitat per actuar com a voluntaris. Amb aquests, l’entitat llagostenca ja té nou voluntaris titulats.

Els dos membres que ara han rebut la formació bàsica són dues persones ja veteranes en aquest àmbit a la nostra localitat, José Muela i José Muñoz. Dissabte es va fer a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, situat a Mollet del Vallès, el lliurament dels diplomes acreditatius de la tercera i la quarta edició del Curs De Formació Bàsica per a Voluntariat de Protecció Civil. A l’acte van assistir el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Mariano García, i el president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta, Manolo Muñoz.

El procés per anar rebent la formació necessària es va iniciar al 2004, quan es va crear l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta. Aquesta entitat substituïa a l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, que va néixer el 1983. A poc a poc, els membres de l’entitat han anat passant pels cursos de capacitació obligatoris. Ara per ara, només dues de les onze persones que formen part de l’entitat tenen pendent realitzar aquesta formació bàsica. Per al president del voluntariat de Protecció Civil a la Llagosta, Manolo Muñoz, suposa “un reconeixement important i que aquestes persones puguin actuar amb les garanties necessàries”.  La legislació actual indica que, com a mínim, hi ha d’haver tres membres titulats per poder funcionar, l’Associació de la Llagosta compta ja amb nou persones formades.

Publicitat

Publicitat

Més notícies