Dijous, 25 juliol 2024
25.8 C
La Llagosta

El Ple aprova les retribucions als regidors amb una reducció de 24.680 euros anuals en càrrecs polítics

IMG_9206L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir les retribucions i indemnitzacions que cobraran els membres de la Corporació durant aquest mandat. L’equip de govern municipal va destacar que ha reduït en 24.680 euros anuals la despesa destinada a càrrecs polítics amb dedicació, el que podria suposar un estalvi de gairebé 100.000 euros al final del mandat. Per la seva part, el principal grup de l’oposició, ICV-EUiA, considera que es podria reduir encara més aquesta despesa.

L’assignació de retribucions i indemnitzacions als membres de la Corporació era un dels punts destacats del primer ple del mandat i va ser aprovat amb el vot a favor del PSC i CiU, en contra d’ICV-EUiA i Ciutadans i amb les abstencions del PP i d’ERC. Durant el debat, el regidor popular i membre de l’equip de govern, Jaume Bonallach, va sortir un moment de la sala de plens i, quan es va votar, encara no havia tornat. Per això, el seu vot es comptabilitza com una abstenció.

Dels tres regidors a jornada completa del mandat anterior, es passa ara a dos edils a jornada completa i una regidora a mitja jornada. A més, l’alcalde, Óscar Sierra, no començarà a cobrar fins al 23 de juliol.

Sierra tindrà un sou de 45.365,32 euros bruts a l’any, el mateix import que l’anterior primer edil. El regidor Jordi Jiménez comptarà amb una retribució de 37.423,68 euros, la mateixa quantitat que cobraven els anteriors càrrecs polítics alliberats, mentre que la regidora Antonia Illescas tindrà un sou de 18.711,84 euros per mitja jornada.

La resta d’assignacions no patirà tampoc cap increment. Els tinents d’alcalde cobraran 223,40 euros per assistir a la Junta de Govern Local, mentre que els altres edils que hi vagin rebran 155,86 euros.

Els membres titulars de les Comissions Informatives rebran 60,12 euros per cada sessió, mentre que, per assistència a la Junta de Portaveus, es cobraran 47,50 euros.

Cada grup municipal rebrà 187,04 euros mensuals. A més, percebrà 221,84 euros cada mes per regidor.

L’alcalde de la Llagosta, el socialista Óscar Sierra, va destacar en la seva intervenció l’estalvi que hi haurà en càrrecs polítics amb dedicació i va afegir que les assignacions es congelaven.

Per la seva part, el portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Alberto López, va acusar els membres de l’equip de govern de fer el cartipàs pensant a repartir-se els diners de les assignacions i indemnitzacions. La portaveu del PSC, Conchi Jiménez, li va replicar que el nou equip de govern tenia sobretot moltes ganes de treballar i va avançar que hi haurà una rotació en els tinents d’alcalde durant el mandat.

L’alcalde, Óscar Sierra, va explicar que el nou govern aposta amb les dedicacions polítiques per millorar la gestió del dia a dia i per està al costat de les persones que pitjor ho estan passant.

Durant el ple es va donar compte dels decrets d’alcaldia de nomenament dels tinents d’alcalde, creació de tres àrees de treball i delegació de regidories, de nomenament dels membres de la Junta de Govern Local, d’ampliació de l’assistència a la Junta de Govern Local amb veu i sense vot de tots els regidors del govern i de la delegació de competències en la Junta de Govern Local.

A més, es va aprovar per unanimitat la constitució dels grups municipals i, amb l’abstenció d’ICV-EUiA i d’ERC, la creació i composició de les comissions informatives. Per unanimitat, es va donar llum verda a la comissió especial de comptes i a la periodicitat dels plens i de les comissions informatives. Les sessions plenàries ordinàries es continuaran celebrant els darrers dijous de mes a partir de les set de la tarda. No podran passar dos mesos sense la celebració d’un ple.

Amb els vots de tota l’oposició en contra, va tirar endavant el nomenament de representants de la Corporació en els òrgans col·legiats de la seva competència.
En aquest punt, Alberto López, d’ICV-EUiA, va proposar que hi hagi membres de l’oposició en aquests òrgans. El regidor socialista, Raúl Valero, va dir que estan oberts a que l’oposició tingui més participació.

El primer ple del mandat va durar gairebé dues hores. Una bona part del debat es va centrar en la configuració del nou govern i en les gestions que havia fet el Partit dels Socialistes, com a formació guanyadora de les eleccions, per pactar amb altres partits.

La portaveu del PSC, Conchi Jiménez, va explicar que van oferir a totes les formacions amb representació municipal la possibilitat d’entrar al govern.

La convergent Mireia Egea va aprofitar una de les seves intervencions per recordar que al mandat anterior ICV-EUiA va incomplir els pactes amb CiU.

L’edil d’ERC, Xavier Cols, va dir que farà una oposició responsable.

El regidor del PP, Jaume Bonallach, va explicar que entenia que la força més votada havia de liderar el nou projecte per a la Llagosta.

El portaveu de Ciutadans, Jordi Sabanza, va indicar que no pactarien mai amb partits independentistes ni amb corruptes.

El portaveu d’ICV-EUiA, Alberto López, va remarcar diverses vegades la singularitat del nou govern i va preguntar si disposaven d’un Pla d’Actuació Municipal.
L’alcalde, Óscar Sierra, va explicar que s’està redactant el Pla i que el document serà públic.

El primer ple del nou mandat va durar gairebé dues hores i va ser retransmès íntegrament per Ràdio la Llagosta Emissora Municipal.

Publicitat

Publicitat

Més notícies