Diumenge, 21 juliol 2024
25.5 C
La Llagosta

L’Ajuntament de la Llagosta celebra avui dijous el primer ple del nou mandat

L’Ajuntament de la Llagosta aprovarà aquesta tarda l’assignació de retribucions i indemnitzacions als membres de la Corporació durant la celebració del primer ple del mandat 2015-2019. La sessió, de caràcter extraordinari, començarà a les set i serà retransmesa íntegrament per Ràdio la Llagosta Emissora Municipal.

La proposta del nou equip de govern suposarà un estalvi anual de 24.680 euros en la despesa destinada a càrrecs polítics amb dedicació. Dels tres regidors a jornada completa del mandat passat, es passarà ara a dos edils a jornada completa i una regidora a mitja jornada. A més, l’alcalde, Óscar Sierra, no començarà a cobrar fins al 23 de juliol.

Sierra tindrà un sou de 45.365,32 euros bruts a l’any, el mateix import que l’anterior primer edil. El regidor Jordi Jiménez comptarà amb una retribució de 37.423,68 euros, la mateixa quantitat que cobraven els anteriors càrrecs polítics alliberats, mentre que la regidora Antonia Illescas tindrà un sou de 18.711,84 euros per mitja jornada.

La resta d’assignacions no patirà tampoc cap increment. Els tinents d’alcalde cobraran 223,40 euros per assistir a la Junta de Govern Local, mentre que els altres edils que hi vagin rebran 155,86 euros.

Els membres titulars de les Comissions Informatives rebran 60,12 euros per cada sessió, mentre que, per assistència a la Junta de Portaveus, es cobraran 47,50 euros.

Cada grup municipal rebrà 187,04 euros mensuals. A més, percebrà 221,84 euros cada mes per regidor.

Durant el ple es donarà compte dels decrets d’alcaldia de nomenament dels tinents d’alcalde, creació de tres àrees de treball i delegació de regidories, de nomenament dels membres de la Junta de Govern Local, d’ampliació de l’assistència a la Junta de Govern Local amb veu i sense vot de tots els regidors del govern i de la delegació de competències en la Junta de Govern Local.

A més, es constituiran els grups municipals, s’aprovarà la creació i composició de les comissions informatives i de la comissió especial de comptes. També, s’establirà la periodicitat dels plens i de les comissions informatives. Les sessions plenàries ordinàries es continuaran celebrant els darrers dijous de mes a partir de les set de la tarda. No podran passar dos mesos sense la celebració d’un ple.

Un altre dels punts serà el nomenament de representants de la Corporació en els òrgans col·legiats de la seva competència.

Publicitat

Publicitat

Més notícies