Diumenge, 16 juny 2024
18.6 C
La Llagosta

Protecció Civil manté les alertes per onada de calor i risc d’incendis

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el Pla Procicat per onada de calor per l’episodi de temperatures extremes que afecta de manera generalitzada el territori des de divendres. Es preveu que les temperatures siguin encara molt altes demà dijous, tot i que podrien baixar entre 1 i 2 graus. A partir de dissabte, però, els termòmetres tornaran a pujar amb molta força.

Protecció Civil recomana a la ciutadania que prengui especial cura de les persones més vulnerables a la calor, com la gent gran, els nadons o els malalts crònics. Per evitar patir cops de calor, s’aconsella tancar les persianes durant el dia allà on hi toca el sol i obrir-les a la nit per refrescar la casa. Si a casa no es disposa d’aire condicionat o ventiladors, és bo passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats. Cal, també, beure molta aigua fresca i refrescar-se sovint amb tovalloles mullades i dutxes. A més, s’han d’evitar les activitats físiques intenses al carrer i, al cotxe, no deixar ningú ni cap animal de companyia a dins amb les finestres tancades. Menjar aliments crus i evitar les begudes alcohòliques també ajuda a prevenir els efectes negatius de la calor.

A banda del Procicat, Protecció Civil també ha posat en prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals, l’Infocat, d’acord amb el risc d’incendi forestal previst per avui dimecres. De fet, aquesta tarda s’ha detectat un incendi a la muntanya de Collserola que ha afectat 30 hectàrees de vegetació forestal.  La crema ja està controlada.

A la Llagosta, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil manté l’atenció a les activitats que es fan a l’aire lliure i aquest cap de setmana, que es preveu encara més calorós, controlarà les activitats de la Festa de Santiago Apòstol, que inclou una mica de pirotècnica. Tot i així, la situació està sent tranquil·la i només s’ha hagut d’actuar en un petit incendi que divendres creamava darrere del Poliesportiu Antonio García Robledo.

Publicitat

Publicitat

Més notícies