Dissabte, 20 abril 2024
10.9 C
La Llagosta

S’anuncia el nou govern municipal, que inclou el PP i CDC

Premsi cartell 005El nou govern municipal de la Llagosta estarà format pels set regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i els edils del Partit Popular (PP) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha presentat aquest matí als treballadors municipals la formació del nou govern. Sierra ha signat avui el decret de delegació de regidories i de formació del nou Govern municipal, del qual es donarà compte durant el Ple convocat aquest dijous a partir de les 19 h a la Sala de Plens de la Casa de la Vila.

A banda dels set regidors del PSC, el govern està format pel regidor del PP, Jaume Bonallach, i la regidora Mireia Egea, de CDC, que al ple d’investidura va ser l’única formació, a banda del PSC, que va votar Óscar Sierra. D’aquesta manera, s’obté la majoria absoluta de 9 regidors al consistori. Tot i així, Óscar Sierra manté oberta la proposició a la resta de formacions polítiques perquè s’acabin afegint al govern en el futur. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que el nou govern municipal “neix amb l’esperit de sumar i treballar per a la millora del poble de la Llagosta” i que per aquest motiu “es mantindran les portes obertes a tothom que es vulgui afegir a aquest equip de treball estable per als propers quatre anys”.

La Junta de Govern Local estarà formada per l’alcalde i els cinc tinents d’Alcaldia, que seran, per aquest ordre, Mariano García (PSC), Raúl Valero (PSC), Jordi Jiménez (PSC), Jaume Bonallach (PP) i Mireia Egea (CDC).

A més, l’Ajuntament de la Llagosta tindrà tres àrees de treball: Planificació i Territori, presidida per Raúl Valero (PSC); Serveis a les persones, presidida per Mariano García (PSC), i Economia, Administració i Comunicació, presidida per Conchi Jiménez (PSC).

L’Alcaldia es reserva les competències referides a Ocupació i Promoció Econòmica, Informació i Atenció a la ciutadania i Comunicació i Relacions Institucionals. Pel que fa a la resta de les regidories, la distribució serà la següent: Conchi Jiménez serà la regidora d’Economia, Hisenda, Recursos Humans i Igualtat; Mariano García s’ocuparà de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Civisme i convivència i Cultura; el regidor Raúl Valero ho serà de Planificació i Actuacions Estratègiques, Urbanisme i Indústria; Antonia Illescas s’encarregarà de les regidories de Gent Gran, Cooperació, Solidaritat i Serveis Socials; Jordi Jiménez serà regidor d’Habitatge, Serveis municipals, Obres i Via pública, Mobilitat i transport, Medi Ambient i Sostenibilitat i Esports; Fran Ruiz encapçalarà Infància, Diversitat i Ciutadania, Joventut i Societat del Coneixement; Jaume Bonallach portarà les regidories de Comerç, Consum i Participació Ciutadana, i Mireia Egea serà la regidora de Salut Pública i Educació.

Un altre canvi, que ja va anunciar ahir l’alcalde a la nota de premsa sobre els resultats de l’auditoria De Faura i Casas de l’anterior mandat, és que els regidors amb dedicació exclusiva passaran de ser tres a jornada completa a dos a jornada completa i un a mitja jornada. A més, l’alcalde de la Llagosta no començarà a cobrar el seu sou fins al 23 de juliol. Sierra també ha manifestat que durant aquests primers dies de mandat municipal ha trobat a faltar “una memòria de l’anterior alcalde amb els temes importants pendents, que malauradament no estava a sobre de la taula”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies