Divendres, 24 maig 2024
15.6 C
La Llagosta

ICV-EUiA diu que és fals que l’Ajuntament tingui factures pendents per un import de quatre milions d’euros

Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa de la Llagosta (ICV-EUiA) assegura que és “totalment fals” que a data d’avui l’Ajuntament tingui factures pendents per un import de quatre milions d’euros. La coalició afegeix que els quatre milions als quals fa referència el govern actual de la nostra localitat eren obligacions pendents del Consistori a 31 de desembre de 2014 i, per tant, no són només factures a proveïdors, sinó també nòmines, Seguretat Social, IRPF i amortitzacions de crèdits, entre d’altres.

Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa, que va ser el principal grup del govern de la Llagosta durant el mandat passat, ha fet públic avui un comunicat com a resposta a la nota de premsa de l’actual govern sobre la situació econòmica del Consistori. ICV-EUiA diu també que no s’ha produït una reducció del 10% en la despesa municipal en Serveis Socials. La coalició afirma que hi ha hagut una reducció del 7,6% en despesa de personal de Serveis Socials, que des del 2012 ha assumit el Consell Comarcal.

La coalició indica que l’informe econòmic fet per l’empresa Faura Casas constata que durant els darrers quatre anys l’endeutament municipal “ha disminuït per sota del 50% sobre els ingressos”. A més, afegeix que s’ha contingut la despesa en més d’un 24% i hi ha hagut increments importants en transferències socials.

ICV-EUiA explica que l’informe de Faura Casas conclou que les mesures adoptades durant el mandat passat van resultar efectives i l’evolució pot catalogar-se de positiva, tot i la situació econòmica i les restriccions pressupostàries.

Publicitat

Publicitat

Més notícies