Dissabte, 20 abril 2024
15.6 C
La Llagosta

El socialista Óscar Sierra, escollit nou alcalde de la Llagosta

investidura alcalde 2

El socialista Óscar Sierra ha estat escollit alcalde de la Llagosta. El nou primer edil ha estat investit en encapçalar la llista més votada als comicis del passat 24 de maig, ja que cap candidat ha obtingut la majoria de nou regidors.

Al ple d’investidura celebrat aquest migdia, el candidat socialista ha comptat amb els vots de la seva formació i de Convergència i Unió. La resta de formacions polítiques han presentat el seu candidat, que ha rebut els vots dels seus regidors respectius.

El Ple d’investidura ha començat amb la constitució de la taula d’edat, formada pel regidor de més edat, en aquest cas el popular Jaume Bonallach, i la més jove, Sonia Sánchez, de Ciutadans. Tot seguit, la resta de regidors han promès el seu càrrec amb diverses fórmules. Socialistes, Ciutadans i el Partit Popular han promès lleialtat constitucional i al rei. Els regidors i regidores d’Iniciativa – Esquerra Unida ho han fet per imperatiu legal però amb diferents afegits, com la promesa de lluitar pel dret de les dones de les regidores Virgínia Jiménez i Marta Melgar, o la promesa per lluitar per un procés constituent per la proclamació de la República de Jordi Alonso. El regidor republicà Xavier Cols i la convergent Mireia Egea s’han posat a disposició del Parlament i el President de la Generalitat per assolir la independència de Catalunya.

Una vegada format el Consistori del mandat que ara comença s’ha procedit a la confirmació dels candidats a l’alcaldia per part de les formacions presents. Tots han indicat que presentaven el seu candidat, excepte Convergència i Unió, que ha votat Óscar Sierra. Així, el candidat socialista ha obtingut finalment vuit vots, Alberto López, els cinc vots d’ICV-EUiA; Jordi Sabanza ha tingut dos vots; i els altres dos candidats, Jaume Bonallach, del PP, i Xavier Cols, d’ERC, el seu propi vot.

Després de la proclamació d’Óscar Sierra com alcalde, ha estat el torn d’escoltar als portaveus dels grups municipals.

El nou primer edil ha indicat que “treballaran dur per ser l’alcalde i els regidors de tothom”. Óscar Sierra ha dit que el ciutadans es mereixen el millor i que la seva obligació es millorar al vida dels llagostencs. L’alcalde ha destacat que “era difícil que els programes fossin molt diferents” i que, per tant, mantindran les portes obertes per incorporar el màxim nombre de forces per treballar per la Llagosta. Sierra ha indicat que els “miracles econòmics no existeixen” i que les seves prioritats són la creació d’ocupació i la millora econòmica de la Llagosta. El nou alcalde ha dit que treballarà des del despatx i, sobre tot, des del carrer.

La portaveu socialista Conchi Jiménez, ha destacat que el poble demana canvis a l’hora de fer política. Jiménez ha dit que “toca viure moments polítics amb més diversitat d’opcions” i que ells estan per “no excloure ningú tingui el carnet polític que tingui”. La portaveu del nou grup municipal socialista ha explicat que han conversat amb tots els partits i que només han posat dues condicions per pactar com a força més votada, l’alcaldia i que el seu programa electoral sigui el punt de partida de govern. Conchi Jiménez ha destacat que no volen governar “des de la destrucció com fan altres”.

El portaveu d’ICV-EUiA, i fins ara alcalde, Alberto López, ha dit que tenien legitimitat per presentar la seva candidatura a l’alcaldia, ja que van pujar en nombre de vots a les passades eleccions. López ha destacat al seu discurs les millores aconseguides durant el seu mandat. Segons ha dit, han “modernitzat l’organització municipal” i han sanejat els comptes, deixant un poble millor del que es van trobar. El portaveu d’Iniciativa – Esquerra Unida ha criticat el nou alcalde, acusant-lo d’acompanyar avis a donar el seu vot per correu i li ha dit que és “indigne i mesquí que hagi jugat amb els més necessitats prometent-li un plat de menjar”. Durant el discurs d’Alberto López s’han produït moments de crispació per part del públic.

Jordi Sabanza, de Ciutadans, només ha volgut agrair la confiança dipositada en el seu partit i ha demanat “que es governi amb transparència” i per millorar la vida de tothom.

El portaveu del Partit Popular, Jaume Bonallach, ha indicat que vol ser el regidor de tothom i ha dit que les seves propostes per la Llagosta són “molt coincidents” amb la resta de partits.

Xavier Cols, d’Esquerra Republicana, ha recordat que no són “un partit nou” ja que el seu partit va governar ja fa 78 anys a la nostra localitat, on van tenir quatre alcaldes republicans.

Per últim, la convergent Mireia Egea, ha indicat que està a “disposició del poble” per aconseguir una Llagosta i una Catalunya millor.

Publicitat

Publicitat

Més notícies