Divendres, 26 abril 2024
15.2 C
La Llagosta

El candidat socialista Óscar Sierra serà escollit demà alcalde de la Llagosta

Fotos candidats eleccions municipals 2015 óscar 08centvintEl socialista Óscar Sierra serà investit alcalde de la Llagosta demà si es confirmen els posicionaments de les formacions polítiques que van obtenir representació política a les eleccions municipals del 24 de maig. Sierra serà escollit primer edil per ser el cap de la llista més votada en els comicis locals, ja que tot sembla indicar que cap altre candidat no obtindrà la majoria absoluta necessària de nou regidors per ser escollit alcalde.

La sessió plenària d’investidura començarà a les 12 h i tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Només tres formacions han avançat que presentaran candidat a l’alcaldia: el PSC, amb Óscar Sierra; ICV-EUiA, amb Alberto López; i el Partit Popular, amb Jaume Bonallach. Mireia Egea, de CiU, ha indicat que votarà al candidat socialista, mentre que Ciutadans i Esquerra Republicana encara no han decidit què faran, tot i que els republicans es decanten inicialment per no presentar candidat.

L’Ajuntament de la Llagosta quedarà constituït amb els següents regidors: Óscar Sierra, Conchi Jiménez, Mariano García, Raúl Valero, Antonia Illescas, Jordi Jiménez i Fran Ruiz, del PSC; Alberto López, Virgínia Jiménez, Marta Melgar, Jesús Ríos i Jordi Alonso, d’ICV-EUiA; Jordi Sabanza i Sonia Sánchez, de Ciutadans; Jaume Bonallach, del Partit Popular; Xavier Cols, d’ERC; i Mireia Egea, de CiU.

Al llarg d’aquestes tres setmanes, totes les formacions que van obtenir representació municipal han mantingut converses. Algunes d’elles, amb la voluntat d’arribar a pactes de govern, altres amb la intenció d’arribar a acords programàtics i altres, senzillament, per explicar quin seria el seu posicionament al ple d’investidura de demà. Així ho han manifestat els caps de llista.

El cap de llista del Partit dels Socialistes, Óscar Sierra, ha indicat que el resultat electoral els legitima a presentar la seva candidatura a l’alcaldia de la Llagosta”.Sierra ha explicat que durant aquests dies han parlat amb totes les formacions polítiques. El PSC va posar sobre la taula algunes condicions indispensables: obtenir l’alcaldia en ser la força més votada i tenir el pes al govern municipal.  El candidat socialista ha indicat que a partir de dilluns es reunirà amb totes les formacions polítiques per arribar a pactes.

Per la seva part, el candidat d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa, Alberto López, ha confirmat que es presentarà a la reelecció. L’actual alcalde en funcions ha explicat que han mantingut converses amb tots els partits excepte amb Convergència i Unió, que va declinar l’oferta. Alberto López ha indicat que durant la roda de converses no han parlat de pactes i ha assenyalat que no signarien cap acord ni amb el Partit Popular ni amb Ciutadans. Respecte al Partit dels Socialistes, López ha dit que la “reunió va durar quinze minuts i que el PSC va mostrar que no té intenció d’arribar a pactes amb ICV-EUiA”.

Jordi Sabanza, el cap de llista de la tercera força més votada, Ciutadans, ha indicat que no tenen decidit el sentit del seu vot. Sabanza diu que “encara esperen resposta del PSC a la seva proposta de pacte sobre transparència i anticorrupció”. El candidat de Ciutadans ha comentat que encara estan obert a pactes.

Per la seva part, el cap de llista del PP, Jaume Bonallach, ha avançat que “presentaran candidatura a l’alcaldia per respecte al resultat electoral”. Bonallach ha indicat que també ha mantingut converses amb totes les formacions.

08CENTVINT no ha pogut entrevistar el candidat d’Esquerra Republicana, Xavier Cols. Tot i això, ERC ha manifestat que, si no hi ha canvis de darrera hora, no presentarà candidatura a l’alcaldia.

La que sí ha indicat que donarà suport a la candidatura socialista és la cap de llista de CiU, Mirea Egea. Egea ha dit que “donarà el seu vot a Sierra”. La candidata convergent ha dit que la seva formació “ha decidit donar suport a la candidatura més votada i no optar a l’alcaldia”. Mireia Egea ha dit que les converses amb el PSC van molt avançades i que podrien arribar a un pacte.

Óscar Sierra serà escollit alcalde de la Llagosta al ple d’investidura de demà. Cap formació obtindrà la majoria absoluta per obtenir l’alcaldia. Per tant serà investit alcalde el cap de llista de la formació més votada, en el cas de la Llagosta, el PSC. La sessió plenària començarà a les 12 h i serà retransmesa en directe per Ràdio la Llagosta, emissora municipal.

Publicitat

Publicitat

Més notícies