Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

La Llagosta + Activa recapta diners per als afectats del terratrèmol del Nepal

Lourdes Soro i Pedro Frutos
Lourdes Soro i Pedro Frutos

Ja fa un mes del terratrèmol que va devastar bona part del Nepal. Durant aquests dies, a la nostra localitat s’estan donant diferents accions per solidaritzar-se amb les víctimes d’aquesta tragèdia. Una d’aquestes iniciatives és el concert solidari que va organitzar dissabte La Llagosta + Activa.

A més de la recaptació de diners, es van aconseguir uns 200 euros, l’acte va servir per conèixer de primera mà com es van viure els dies següents a la catàstrofe. Pedro Frutos, membre de l’ONG Unitat Canina de Rescat – Salvament K9 de Creixell, va explicar quina era la situació que es vivia al Nepal, la importància dels salvaments durant les primeres hores després del terratrèmol i de la necessitat de ser solidaris amb les persones que ho necessiten, siguin d’on siguin. Frutos va dir que s’havia “trobat el de sempre, una destrucció total, incompetent organitzan-lo tot” i “un govern que ho ha deixat tot en mans dels militars que ho han fet com han volgut”. El membre de l’ONG de rescat de la població tarragonina de Creixell va indicar que els gossos tenen molta importància en aquestes accions de salvament.

A l’acte de dissabte organitzat per La Llagosta + Activa va assistir Lourdes Soro. Soro té familiars i amics al Nepal. La seva nora, originària d’aquest país, ha perdut dotze familiars al terratrèmol. A les oïdes de Lourdes Soro va arribar que la Unitat Canina de Rescat – Salvament K9 de Creixell marxava cap a la zona i es va poder posar en contacte amb Pedro Frutos.

La Llagosta +Activa va decidir fer el concert solidari amb el Nepal de dissabte seguint la línia d’altres accions similars, com van fer al 2010 per a les víctimes del terratrèmol d’Haití. Dissabte van actuar a la plaça d’Antoni Baqué Red Velvet , de Mollet, i el duo de la Llagosta Blue Birds. La Llagosta + Activa va instal·lar un barra i va possar una guardiola per recaptar fons. En total es van aconseguir uns 200 euros. Durant tota la tarda també es va recollir diners per a la Unitat Canina de Rescat – Salvament K9 de Creixell.

La Llagota + Activa destinarà la recaptació a Hindu Vidya Peeth, una unitat educativa situada a la ciutat de Katmandú. Aquesta escola és la mateixa amb la qual l’Institut Marina està col·laborant aquests dies fent una col·lecta entre els alumnes del centre, ssegons va explicar un dels membres de la Llagosta + Activa, Mario Gaertner.

D’altra banda, a l’Institut Marina, l’alumnat de 1r d’ESO ha pres la iniciativa d’organitzar una col·lecta de donatius en metàl·lic entre els docents i l’alumnat del centre. A més, a la passada Fira de Sant Ponç, els nois i noies van muntar una parada de venda solidària de productes d’artesania nepalesa. De moment, el centre ja ha aconseguit uns 1.000 euros.

Publicitat

Publicitat

Més notícies