Divendres, 26 abril 2024
18.2 C
La Llagosta

L’Arxiu Municipal incorpora documents cedits per un dels presidents de l’antiga associació de veïns

Foto del Parc Popular cedida per Enric Alonso
Foto del Parc Popular cedida per Enric Alonso

L’Arxiu Municipal ha augmentat el seu fons amb l’entrada de documents de l’antiga Associació de Veïns de la Llagosta. Enric Alonso, que va ser president de l’entitat, ha fet una cessió dels elements que guardava.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Llagosta ha acceptat la cessió proposada per l’exregidor Enric Alonso, que va desenvolupar una important activitat reivindicativa, social, cultural i política durant els anys 70 i principis dels 80 del segle XX. La documentació de l’entitat ja ha estat catalogat i es troba a l’Arxiu municipal.

Enric Alonso va ser regidor pel Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) a l’Ajuntament de la Llagosta durant el segon mandat democràtic (1983-87). A més, Alonso va ser un dels fundadors, i també un dels presidents, que va tenir al llarg de la seva història l’Associació de Veïns de la Llagosta.

El fons documental consta de diferents elements, com ara actes de legalització i els estatuts de l’entitat, llibres de registres, llibres de comptabilitat, factures, rebuts, impresos, publicacions com butlletins, cartells i adhesius, i diferents reportatges fotogràfics. Entre les imatges, destaquen algunes que es van prendre durant les accions que l’Associació de Veïns de la Llagosta va desenvolupar per reivindicar la creació del que uns anys més tard es va convertir en el Parc Popular de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies