Diumenge, 19 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

Dues agents cíviques informaran sobre l’ordenança municipal de civisme

La LlagAgents cíviques (08centvint)osta disposa a partir d’aquesta setmana de dues agents cíviques que, entre d’altres funcions, es dedicaran a informar la ciutadania sobre el correcte compliment de l’ordenança municipal sobre civisme i convivència. Les dues agents porten armilles de color groc i actuen degudament identificades.

Les seves accions s’encaminen principalment a informar a les persones usuàries dels contenidors d’escombraries sobre el seu correcte ús, tant a l’hora de dipositar deixalles com voluminosos i trastos vells. També s’assessora sobre la forma correcta de fer reciclatge de residus i es promociona l’ús de la deixalleria municipal. En aquest sentit, les agents cíviques també poden fer in situ el carnet de la deixalleria a qualsevol persona interessada.

Altres funcions que desenvolupen les dues agents cíviques estan relacionades amb el respecte dels espais sense fum de tabac al voltant de les entrades i sortides de les escoles, i sobre el correcte comportament de les persones propietàries de gossos. Les dues treballadores els recorden que cal recollir les defecacions de les seves mascotes i que han d’anar lligades. Les agents també verifiquen si es compleix la normativa si es tracta de races potencialment perilloses.

Les dues agents cíviques estan contractades per l’Ajuntament en el marc del darrer pla d’ocupació municipal. Les treballadores desenvoluparan aquestes funcions durant sis mesos i, en principi, les seves actuacions són de caràcter informatiu, tot i que en cas de produir-se infraccions greus poden posar-se en contacte amb els agents de la Policia Local, que, si s’escau, imposaran les sancions i multes previstes a l’ordenança municipal de civisme i convivència.

Publicitat

Publicitat

Més notícies