Dijous, 25 abril 2024
13.6 C
La Llagosta

Esquerra Republicana veu en les eleccions una ‘oportunitat única’ per canviar el municipi

Esquerra Republicana de Caacte erc la Llagostatalunya ha celebrat aquest vespre a la Llagosta l’acte central de la campanya electoral. Una vuitantena de persones s’han aplegat a la plaça d’Antoni Baqué per escoltar les intervencions del candidat a l’alcaldia de la Llagosta, Xavier Cols, i del convidat de l’acte, Joan Tardà, diputat d’ERC al Congrés. A banda, la formació també ha presentat la candidatura i el lema de la seva campanya, Sí, ara és el moment.

En el seu discurs, Cols ha reivindicat el passat d’Esquerra Republicana a la Llagosta durant la Segona República i ha afirmat que “el propòsit d’aquestes municipals és reprendre el llegat que malauradament no van poder continuar els alcaldes republicans”. En aquest sentit, el candidat ha dit que “ara tenim una oportunitat única per arribar tan lluny com puguem”. Xavier Cols també ha enumerat els eixos principals del programa d’ERC: la cohesió territorial amb la resta de municipis, la dinamització del teixit comercial i del polígon industrial, la millora de la neteja urbana, la participació del jovent i la gent, el foment dels hàbits saludables, el recolzament del teixit associatiu, la transparència de la gestió de l’Ajuntament, i el suport al vot del Sí.

Abans de donar pas al parlament del diputat Joan Tardà, el cap de llista ha presentat d’un en un la resta de membres de la candidatura. En aquest moment, Xavier Cols també ha convidat a pujar dalt de l’escenari Ricard Fernández, alcaldable d’ERC el 2007 i impulsor de l’executiva local de llavors.

La relació de Catalunya amb l’Estat i l’empobriment social i econòmic han centrat la intervenció, seguidament, de Joan Tardà. El diputat ha declarat que “per primera vegada, els nostres fills viuen pitjor que les generacions anteriors” i que per aquest motiu cal “un nou país on tothom, vingui d’on vingui, tingui els mateixos drets”. Per a Tardà, l’objectiu principal de la per aconseguir una nova república és “el repartiment de la riquesa i la fi de les oligarquies, tant espanyoles com catalanes.”

Publicitat

Publicitat

Més notícies