Dimecres, 24 abril 2024
7.8 C
La Llagosta

El Ple acorda reclamar 42.100 euros més a l’empresa Geafe

IMG_7837L’Ajuntament de la Llagosta reclamarà 42.100 euros més a l’empresa Geafe, l’antiga concessionària de la gestió del Complex Esportiu Municipal El Turó. Així s’ha acordat aquesta tarda durant la celebració del ple ordinari del mes d’abril, el darrer d’aquest mandat.

Aquests 42.100 euros se sumaran als 119.000 euros que es van calcular en el tancament definitiu del procés d’intervenció de la gestió i explotació del Complex Esportiu Municipal El Turó, aprovat en ple el 29 de maig de 2014.

Els 42.100 euros són els que l’Ajuntament ha hagut de pagar ara als treballadors del CEM El Turó en concepte de nòmines durant el temps que va passar entre que Geafe es va desentendre d’ells i el Consistori els va contractar en fer-se càrrec de la gestió de l’equipament. L’Ajuntament reclamarà els diners a Geafe per la via judicial.

L’alcalde, Alberto López, ha dit que, amb el pagament de les nòmines, s’havia fet justícia amb els treballadors i ha afegit que ara reclamaran a Geafe la seva responsabilitat.

Per la seva part, el regidor de Ciutadans Progressistes per la Llagosta, Adelino Macías, ha agraït l’esforç dels treballadors i ha destacat la valentia de qui va decidir que l’Ajuntament intervingués el CEM El Turó.

L’acord de ple d’aquesta tarda ha comptat amb el vot a favor de l’equip de govern i l’abstenció del PSC i del PP. La regidora de Convergència i Unió, Mireia Egea, no ha votat en aquest punt perquè s’ha incorporat a la sessió més tard. El regidor no adscrit Javier Alcaraz no ha assistit al ple.

Aquesta tarda, també ha estat aprovat inicialment el reglament de la Comissió Jove de Festa Major amb l’única abstenció del PSC. La regidora de Joventut, Eva Miguel, ha recordat que la Comissió Jove de Festa Major porta tres anys treballant.

Durant el ple, han estat desestimades per unanimitat les al·legacions presentades per Unión Progreso y Democracia respecte a les aprovacions inicials de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística i del Pla especial de millora urbana i reforma interior del sector industrial de la Llagosta. Aquests dos documents han estat aprovats avui provisionalment. El regidor del Partit Popular, Jaume Bonallach, ha criticat les al·legacions presentades per UPyD, mentre que el regidor de Treball, Indústria i Formació Ocupacional, Adelino Macías, espera que el nou govern que surti de les properes eleccions municipals doni continuïtat a tot aquest procés per tal que el polígon s’obri a nous usos.

El ple també ha tractat sobre l’aprovació del procés de preinscripció i de matriculació dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de la Llagosta per al curs 2015-2016. A més, ha estat aprovada la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora del preu públic de l’Escola Municipal de Música. El període de matriculació serà de l’1 al 30 de juny. La regidora d’Educació, Virgínia Jiménez, ha defensat l’aposta del govern local per l’Escola Municipal de Música.

Durant la sessió, també s’ha acordat nomenar David Pedrola, com a jutge de Pau de la Llagosta. José Manuel Blázquez serà el seu suplent.

Com a proposta d’urgència també s’han tractat i desestimat les al·legacions presentades respecte a l’aprovació durant el ple ordinari de març d’una modificació pressupostària per sol·licitar un crèdit de 175.000 euros a la Diputació de Barcelona per fer diverses inversions. Aquest punt ha comptat amb el vot en contra del PSC i les abstencions de CiU i del PP.

També com a proposta d’urgència ha estat aprovada una modificació pressupostària relacionada amb l’obra de la passera del riu Besòs. En l’adjudicació, realitzada l’any passat, es va aconseguir reduir el pressupost de l’obra ens uns 5.000 euros. Posteriorment, es va modificar i millorar el projecte i el cost va pujar. Per això, ara, aquests 5.000 euros han estat incorporats al pressupost definitiu. El cost total de l’obra és d’uns 29.000 euros, que és la subvenció que la Diputació li va concedir a l’Ajuntament per a aquesta actuació. En aquest punt, el PP ha votat en contra i el PSC i CiU s’han abstingut.

Durant el torn de precs i preguntes, la regidora de CiU, Mireia Egea, ha criticat que no s’hagués debatut al ple una moció que va presentar en suport als afectats pel desdoblament de la línia ferroviària R3. L’alcalde, Alberto López, s’ha compromès a que la junta de portaveus aprovi una declaració institucional en defensa dels afectats.

El ple ha acabat amb unes intervencions emotives d’acomiadament dels regidors Adelino Macías, Antonio Rísquez i Raúl López. El primer no anirà en cap candidatura, mentre que els altres dos van a la llista socialista, però molt allunyats de les primeres posicions.

Publicitat

Publicitat

Més notícies