Dissabte, 20 juliol 2024
28.5 C
La Llagosta

La Llagosta celebrarà Sant Jordi amb una programació àmplia

Escolars visitant la fira de Sant Jordi 2014
Escolars visitant la fira de Sant Jordi 2014

La Llagosta tornarà a sortir demà al carrer per celebrar la Diada de Sant Jordi. Llibres i roses tornaran a ser els protagonistes d’una jornada plena d’activitats a la nostra localitat. La plaça d’Antoni Baqué serà el lloc on s’instal·laran bona part dels estands d’entitats, llibreters i floristes. Tot i això, altres carrers també acolliran parades amb productes tradicionals d’aquesta festa.

El programa preparat per aquest any es començarà a desenvolupar aquesta mateixa tarda. La Sala de Plens serà l’escenari de la presentació del llibre Abre tu corazón. Viaje a tu interior de la llagostenca Feli García. L’acte començarà a les 19 h i està organitzat per la Biblioteca de la Llagosta. El resposable de la Biblioteca Ángel Fernández ha explicat que amb aquet acte la Biblioteca se suma a la celebració de la 3a Revetlla de Sant Jordi de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya.

Abre tu corazón. Viaje a tu interior ha estat finalista als premis Editorial Círculo Rojo en la categoria d’autoajuda. L’obra és una guia sobre resiliència i benestar emocional, escrita a partir de l’experiència de l’autora en la cerca de la felicitat.

Desprès d’aquest acte previ a la Diada de Sant Jordi, demà al matí ja podrem trobar a la plaça d’Antoni Baqué estands d’Aspayfacos, l’Handbol Club Vallag, Daora, la Llagosta amb el Sàhara, l’AMPA de l’Escola Gilpe, Veus de Dona, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Grup Impulsor Horts Can Xiquet. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Llagosta, Jesús Ríos, considera que “serà un dia festiu amb un ampli moviment associatiu volcat amb la Diada de Sant Jordi”.

De 9 a 13 h, Veus de Dona tindrà instal·lada una parada d’intercanvi de llibres de segona mà. A més, hi haurà un espai per debatre temes d’actualitat i per exposar quin és el llibre preferit de les persones que es vulguin apropar a l’estand.

La Biblioteca de la Llagosta també estarà present a la plaça. A partir de les 16 h es podrà veure l’exposició dels punts de llibre participants al concurs organitzat per la Biblioteca. Durant la tarda, també es donaran els premis del certamen. També hi haurà un punt d’intercanvi de llibres i una fira de revistes. A les 17 h, els membres del Taller de poesia oferiran un recital poètic. A partir de les 18 h, l’estand de la Biblioteca acollirà a Feli García, que signarà exemplars del seu llibre Abre tu corazón. Viaje a tu interior. A les 18.30 h, Puri Ortega farà una edició especial de l’Hora del Conte, dedicada a Sant Jordi.

Ràdio la Llagosta també estarà present demà a la plaça. De 17 a 18 h els alumnes dels cursos de l’Oficina de Català de la Llagosta faran un programa especial sobre l’obra i la trajectòria en defensa de la llengua catalana de l’escriptor Enric Larreula, amb qui van conversar el 9 d’abril, durant la conferència que va fer a la Llagosta.

A les 19.30 h, es farà també en directe el programa L’alcalde a prop, que s’emet els dijous de la setmana anterior als plens municipals. L’alcalde, Alberto López atendrà a les preguntes que li vulguin fer els veïns i veïnes que passegin per la plaça.

L’AMPA de l’Escola Gilpe organitzarà una lectura pública que anirà a càrrec dels alumnes del centre de primària. L’activitat es farà a l’avinguda de l’Onze de Setembre de 18 a 20 h.

Al mateix lloc, de les 18.30 a les 19.30 h, es farà el lliurament dels premis de la Gimcana de Sant Jordi, organitzada per La Llagosta + Activa. Els participants que hagin omplert el quadern amb les proves de la Gimcana podran recollir el seu obsequi.

Publicitat

Publicitat

Més notícies