Diumenge, 21 abril 2024
14.2 C
La Llagosta

L’Ajuntament i les AMPA treballen per crear camins escolars segurs

Camins escolars 08centvintL’Ajuntament de la Llagosta enviarà una enquesta a les famílies dels escolars de la Llagosta per treballar en la creació de camins escolars segurs. El qüestionari, elaborat pel Consistori amb la col·laboració de les AMPA de la nostra localitat, servirà per analitzar la mobilitat dels alumnes a l’hora d’anar i tornar de l’escola.

Després d’una primera reunió mantinguda el passat 9 de maig amb representants de les associacions de pares i mares, es va crear una comissió de treball per poder posar en marxa els camins escolars segurs a la Llagosta a partir del proper curs escolar 2015-2016. El primer resultat d’aquesta comissió ha estat aquesta enquesta que es repartirà properament a les famílies.

El qüestionari planteja preguntes sobre com es desplacen els escolars al centre, tant a l’entrada com a la sortida; quins problemes de mobilitat hi ha; o les possibles mesures a tenir en compte per prioritzar l’accés a peu. Amb aquesta acció també es vol fer coresponsable a tota la comunitat educativa en la seguretat viària a les entrades i sortides dels centres educatius.

Els futurs camins escolars volen ser un espai adaptat a l’entorn, amb senyalització pròpia, avisos als conductors i que comptin amb la implicació de tota la població.

L’Ajuntament de la Llagosta ja fa temps que va començar a treballar en aquest tema, però la qüestió s’ha accelerat després que el 4 de març un cotxe conduït per familiars d’un infant de l’Escola Joan Maragall va donar un cop i va ocasionar ferides lleus a un altre alumne, que creuava el passeig del Pintor Sert per un lloc on no hi ha pas de vianants.

Publicitat

Publicitat

Més notícies