Dissabte, 13 juliol 2024
26 C
La Llagosta

Dissabte arriba la primera edició de la Cursa de Gegants de la Llagosta

La Colla Gegantera degegamts_cercavila la Llagosta organitza aquest dissabte la primera Cursa de Gegants en el marc de la celebració de la ‘Cursa Popular Els 10 de la Llagosta’, que tindrà lloc l’endemà, diumenge.

La nova proposta de l’entitat pretén unir tradició i cultura amb un dels esports més practicats a la Llagosta, l’atletisme. Per aquest motiu, el Club Esportiu Fondistes de la Llagosta, entitat organitzadora de la cursa atlètica popular, col·laborarà amb la jornada gegantera.

L’activitat començarà a les 17 h amb la plantada dels gegants i capgrossos a l’Avinguda de l’Onze de Setembre. A banda del Josepet, la Blanqueta, la Torradeta i el Llago, també hi seran els gegants de les colles de Montcada i Reixac, Montornès, Canovelles, Lliçà d’Amunt i Castellterçol.

Tot seguit, començarà el seguici geganter, que recorrerà l’avinguda i el Carrer Estació fins arribar al punt de sortida de les curses, situat davant de la porta de l’Institut Marina.

A les 18.30 h està previst que comenci la competició. En total, hi haurà tres proves: una cursa de 200 metres de nens i nenes amb Capgrossos, una altra de gegantons i gegantones de 400 metres, i la prova reina, la cursa de gegants i gegantes, també de 400 metres de llargària.

En acabar les proves, la colla amfitriona entregarà els trofeus als guanyadors i guanyadores i es donarà inici a una ballada gegantera amb totes les colles participants.

A més a més de dissabte, la Colla Gegantera de la Llagosta serà diumenge al matí a un punt quilomètric de la ‘Cursa Popular Els 10 de la Llagosta’. Així, els gegants, els tabals i les gralles animaran els atletes de la competició.

Publicitat

Publicitat

Més notícies