Dissabte, 18 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

Millora la qualitat de l’aire a la Llagosta respecte a l’any 2007

unitat mòbil
La unitat mòbil de control de la contaminació atmosfèrica durant la seva estada la tardor passada.

La qualitat de l’aire a la Llagosta ha experimentat als últims anys una millora substancial, segons els mesuraments efectuats per la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya al municipi els anys 2007 i 2014. Els principals focus de contaminació atmosfèrica a la Llagosta són el transit i la indústria, però els paràmetres registrats dels diferents components analitzats es situen per sota dels límits establerts per la Unió Europea.

La unitat mòbil de la contaminació atmosfèrica va fer parada al nostre municipi del 18 de setembre al 6 de novembre de l’any passat, el mateix període que l’any 2007. Comparant les dades de llavors amb les que s’han obtingut arran de l’última estada a la Llagosta el 2014, s’observa que ha minvat el nivell de diòxid de nitrogen -que el 2007 superava el límit establert per la Unió Europea- el d’ozó i el de benzè; i també ha disminuït el nombre de partícules en suspensió per metre cúbic.

L’Ajuntament de la Llagosta tornarà a demanar a la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya que torni a instal·lar al municipi una unitat mòbil de control de la contaminació atmosfèrica a la tardor de l’any 2016.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Llagosta, Marta Melgar, ha explicat avui que les dades de l’últim estudi de control de qualitat de l’aire al municipi són “positives” i especialment si es comparen amb les registrades l’any 2007. Marta Melgar ha afegit que l’increment dels controls als que han de fer front les fàbriques actualment expliquen la davallada pel que fa a la contaminació industrial. Segons ha indicat Marta Melgar “La Llagosta està envoltada d’indústries, autopistes i carreteres que són un focus important de contaminació, però tot i així les dades recollides per Qualitat Ambiental no superen en cap paràmetre els límits establerts”.Avaluació de la qualitat de l'aire a la Llagosta

Publicitat

Publicitat

Més notícies