Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

Cartes març 2015

Aclariments sobra la festa de Carnestoltes
El dissabte 14 de febrer l’Ajuntament de la Llagosta va organitzar la festa de Carnestoltes al CEM El Turó. Una celebració que s’estructura amb una cercavila i el tradicional concurs de disfresses obert a a tothom.
En aquest sentit i atenent les propostes ciutadanes recollides enguany, es va introduir un canvi en la distribució dels premis del concurs. Sempre havíem dividit els guardons entre disfresses individuals (formades per una o dues persones) i comparses (de tres a infinit). Aquesta estructura generava una sèrie de greuges, ja que sempre s’enduien els premis les comparses més nombroses derivat del seu major impacte visual davant dels grups menys nombrosos.
Per evitar aquest greuge, enguany vam determinar que les comparses es dividirien en dos grups: comparses petites (de tres a 15 persones) i comparses grans (de 16 a infinit), amb una dotació de cinc premis per cada un dels dos grups.
Una vegada vam determinar aquesta modificació i una vegada analitzades les inscripcions (que es perllonguen fins al dia abans del Carnaval i fan pràcticament impossible fins a l’últim moment tenir una visió de conjunt de la quantitat de grups que participen a cada categoria) des de l’organització vam constatar que quasi no hi havia comparses grans i que hi havia un desequilibri molt gran entre les poques comparses grans i un nombre molt elevat de comparses petites. Davant la disjuntiva de generar un concurs desequilibrat en relació als premis, vam optar per redistribuir els dos grups de comparses i baixar l’agrupació de 3 a 14 per a les comparses petites i de 15 a infinit per a les grans, fet que va contradir les bases difoses amb anterioritat.
Sabem que això va generar molèsties i malentesos i us demanem disculpes pels inconvenients que us hagi pogut causar la modificació de les normes realitzada el mateix dia del carnaval, però estem segurs que entendreu que el motiu va ser exclusivament mantenir un concurs compensat en la distribució dels guardons. Estem també segurs que aquesta experiència farà possible tenir unes bases millors i més acurades de cara a l’any vinent.
Departament de Cultura
Ajuntament de la Llagosta

Publicitat

Publicitat

Més notícies