Diumenge, 21 abril 2024
14.2 C
La Llagosta

Els gegants de la Llagosta van tornar a celebrar ahir la seva festa gran

6a trobada gegantera (08centvint)Els gegants van tornar a il·lusionar ahir a petits i grans a la Llagosta. La Colla Gegantera de la Llagosta va celebrar la seva festa gran després del parèntesi de l’any passat. Els carrers de la nostra localitat van acollir la 6a Trobada Gegantera, que va aplegar prop de 25 gegants, capgrossos i alguna bèstia.

La Trobada va començar amb la plantada dels gegants. A partir de les 9.30 h, van començar a arribar les colles de Sant Cugat del Vallès, Sant Adrià de Besòs, la Barceloneta, el carrer Princesa de Barcelona, Martorelles, l’Havana de Mataró i Sant Andreu del Palomar. Els assistents van poder gaudir d’un esmorzar preparat per la colla de la Llagosta.

A les 11.15 h arribava una de les novetats d’aquesta trobada. Membres del Club Esportiu Fondistes de la Llagosta van oferir una sessió d’estiraments a tots els geganters. Una vegada fet l’escalfament, va començar la cercavila pels carrers de la Llagosta. La colla de diables les Llagostes de l’Avern van acompanyar al Josepet, la Blanqueta i la Torradeta. La passejada va reunir un bon nombre de persones, que van seguir els gegants fins a la plaça d’Antoni Baqué, on es va fer la picada i el final de festa.

La jornada gegantera va servir per recaptar aliments per a les famílies necessitades de la Llagosta. Voluntaris de Rems van estar presents per recollir les donacions que van fer les colles geganteres i ciutadans a títol individual.

D’altra banda, la Colla Gegantera organitza demà una xerrada sota el títol de Cultura i tradicions a la Unió Europea. L’acte tindrà lloc a la Sala de Plens a partir de les 19 h. La xerrada anirà a càrrec de Marta Marfany, dinamitzadora cultural i directora de Garrafterrani, i de Joaquim Millan, secretari general del Consell Català del Moviment Europeu.

Publicitat

Publicitat

Més notícies