Divendres, 19 juliol 2024
28.5 C
La Llagosta

Alumnes de l’Escola Gilpe impulsen un projecte per implantar codis QR a 11 plaques de carrer

gilpe_qr
L’alcalde durant la seva visita a l’Escola Gilpe, dilluns passat.

Els alumnes de 5è curs de Primària de l’Escola Gilpe de la Llagosta estan treballant en un projecte per implantar un codi QR sota la placa de nom d’onze carrers del municipi dedicats a literats i literates. La iniciativa ha rebut el vistiplau de l’alcalde, que va visitar l’escola dilluns passat. Durant la seva estada, Alberto López va valorar molt positivament la feina de divulgació cultural que suposa el projecte i es va comprometre a incloure properament els codis QR a les plaques dels carrers.

El projecte ha estat impulsat des de l’assignatura de Llengua Catalana, sota la coordinació del mestre Eugeni Herrera. Compta també amb el suport de l’assignatura d’Informàtica, ja que s’ha habilitat una pàgina web (https://sites.google.com/site/nomdelscarrerslallagosta/home) en la qual els alumnes aniran publicant la informació dels onze protagonistes escollits de carrers llagostencs: Anselm Clavé, Antonio Machado, Federico García Lorca, Frederica Montseny, Jacint Verdaguer, Maria Aurèlia Capmany, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Montserrat Roig, Pere Quart i Víctor Català. Els alumnes, que s’agruparan en 11 parelles, gravaran en àudio fragments de les seves obres més destacades i les seves biografies. Així, els codis QR que es pengin a les plaques permetran accedir directament a la informació que ells mateixos hauran creat.

Segons el centre, està previst que el projecte finalitzi d’aquí a dues setmanes.

Publicitat

Publicitat

Més notícies