Dimecres, 24 abril 2024
6.7 C
La Llagosta

El Ple aprova una bonificació del 95% a Lékué per unes obres a les seves oficines

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar el 26 de febrer aplicar una bonificació del 95%, uns 10.000 euros, a l’empresa Lékué en la liquidació de l’Impost sobre construccions i obres per unes reformes que ha fet a les seves oficines, situades al polígon industrial de la nostra localitat. El punt va comptar amb el vot a favor de l’equip de govern municipal i l’abstenció dels tres grups de l’oposició.

La mesura s’aplica en considerar que l’obra realitzada per Lékué és d’especial interès i d’utilitat municipal. L’equip de govern va recordar que aquesta empresa és líder mundial i que compta amb una mitjana de 98 treballadors, el 60% dels quals són veïns de la nostra localitat. “És una empresa que ha apostat per la Llagosta amb una inversió de 300.000 euros en les obres de les seves oficines i és el millor ambaixador del nostre poble al món”, va assegurar l’alcalde, Alberto López, que va recordar que Lékué aporta cada any aliments per a les famílies necessitades de la Llagosta i col·labora amb la cursa popular que organitza el Club Esportiu Fondistes de la Llagosta.

Per la seva part, el regidor de Ciutadans Progressistes per la Llagosta, Adelino Macías, va destacar l’aposta de l’equip de govern “per l’ocupació de qualitat i per les empreses líders”.

El regidor del Partit Popular, Jaume Bonallach, va dir que no l’havien convençut els motius pels quals s’havia decidit bonificar aquestes obres i va afegir que “la Llagosta no és només Lékué”.

La portaveu del grup municipal de Convergència i Unió, Mireia Egea, es va mostrar “preocupada pel precedent que significava aquesta bonificació” i per les repercussions que pot tenir en l’economia municipal.

El portaveu del Partit dels Socialistes, Antonio Rísquez, igual que els altres edils de l’oposició, va estar d’acord en la necessitat que la Llagosta tingui empreses com Lékué. No obstant això, va indicar que “la fórmula escollida per bonificar-la és una errada i que els criteris s’haurien de regular”. L’alcalde va tancar el debat afirmant que l’Impost d’obres i construccions representa només el 0,34% dels ingressos del pressupost de l’Ajuntament. El Ple també va aprovar el reglament de la Comissió de Festa Major. El regidor de Cultura, Jesús Ríos, va dir que es tracta que “la Festa Major sigui més participativa no només amb la implicació de les entitats, sinó també dels veïns”. Ríos va convidar la ciutadania a formar part de la comissió, que es posarà en marxa aquest any. Tots els grups van votar a favor, excepte el PSC, que es va abstenir, perquè vol fer aportacions al reglament abans de la seva aprovació definitiva.

A més, van ser aprovades dues modificacions, una del Pla General d’Ordenació Urbanística i una altra del Pla Especial de Millora Urbana i Reforma Interior del sector industrial de la Llagosta. L’objectiu és obrir el polígon industrial de la Llagosta a nous usos. En concret, es pretén que als carrers més propers als nucli urbà es puguin instal·lar empreses d’oci, com ara de restauració, i de serveis esportius, entre d’altres.

El punt va comptar amb el vot a favor de tots els grups, excepte el PSC, que va avançar que també vol aportar millores abans de l’aprovació definitiva, segons va dir el regidor Raúl Valero.

El regidor d’Indústria, Adelino Macías, va indicar que es vol apostar “per l’activitat econòmica neta i de serveis”, mentre que l’alcalde va dir que “el polígon està envellit i necessita una empenta per part de l’Administració”.

Durant la sessió, també es va aprovar per unanimitat delegar en l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona les competències de recaptació dels pocs impostos municipals que encara gestionava directament l’Ajuntament.

També va ser aprovada per unanimitat una moció presentada pel grup municipal d’ICV-EUiA de suport a la Iniciativa Legislativa Popular que volen presentar diversos col·lectius, entre ells les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca de Catalunya, contra la pobresa energètica. El text es va tractar al ple a petició de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Llagosta. Amb l’única abstenció del PP, va ser aprovada una altra moció, presentada per la resta de grups municipals, de suport a les entitats i associacions sense ànim de lucre que es veuen afectades per una modificació de la Llei sobre obligacions tributàries.

La sessió va durar gairebé tres hores. La regidora del PSC Vanessa Herrador i l’edil no adscrit Javier Alcaraz no van assistir al ple.

 

Publicitat

Publicitat

Més notícies