Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

L’Estació de Mercaderies generaria uns 1.300 llocs de treball segons un estudi

L'alcalde, Alberto López, durant la presentació de l'estudi. Imatge: Ajuntament de Santa Perpètua.
L’alcalde, Alberto López, durant la presentació de l’estudi. Imatge: Ajuntament de Santa Perpètua.

La creació de l’Estació Intermodal de Mercaderies de la Llagosta generaria uns 1.300 llocs de treball i representaria un valor afegit brut de 87 milions d’euros anuals. Ho diu un informe de l’Institut Cerdà encarregat per l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) que es va presentar el dimarts a la Granja Espai Cultural de Santa Perpètua de Mogoda a diverses empreses en una sessió de treball.

L’estudi assenyala que dels futurs impactes de la terminal se’n deriva que el més avantatjós pel territori seria disposar d’una terminal que combinés l’operativa de contenidors i ferroutage -sistema de transport combinat entre carretera i ferrocarril-, per oferir el màxim ventall de serveis a les empreses que contribueixi a la generació de riquesa al territori de la Riera de Caldes i al seu entorn. L’informe estima un impacte anual d’explotació d’entre 37,3 i 87,5 milions d’euros i entre 629 i 1.373 ocupats, segons els tres escenaris de com seria aquesta Estació Intermodal de la Llagosta.

L’alcalde de la Llagosta, Alberto López, va valorar satisfactòriament l’estudi “perquè posa de manifest per primer cop dades sobre el projecte de la futura Estació Intermodal de Mercaderies a la Llagosta”. A més, López va considerar que “amb la posada en marxa de la futura estació de mercaderies l’atur de la zona, i més concretament del municipi, es podria reduir considerablement amb els nous llocs de treball que es generarien”.

Segons dades de l’AMERC, d’entre els sis municipis de l’associació s’hi localitzen a l’entorn de 200 empreses i 800 autònoms enquadrats en els subsectors de transport, logística i emmagatzematge, que generen a l’entorn del 9% de l’ocupació assalariada i el 18% de l’ocupació autònoma localitzada al territori. Entre el 20% i el 25% de l’activitat econòmica al territori està relacionada amb la logística. L’AMERC està constituïda pels ajuntaments de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau‐solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies