Diumenge, 20 octubre 2024
16.2 C
La Llagosta

Instal·lada una nova placa per recordar un altre represaliat pel franquisme

L’Ajuntament ha descobert avui una placa commemorativa per recordar Joan Pagès Gabarra, veí de la nostra localitat que va ser regidor per la UGT a l’Ajuntament de la Llagosta durant la guerra civil. La llamborda daurada s’ha instal·lat al davant de vins i caves Boreal, empresa fundada per l’edil.

A l’acte ha assistit un bon nombre de familiars de Joan Pagès, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra i la regidora Judith Robles. Davant el Boreal també s’han aplegat amics i veïns del regidor.

Joan Pagès Gabarra va néixer l’any 1901 i va morir el 1980. Segons l’estudi La Llagosta durant la Guerra Civil, de la historiadora M. Àngels Suárez i González, Pagès Gabarra va ser cridat a files l’any 1938 i en acabar la guerra, l’any 1939, les tropes franquistes van empresonar en camps de concentració Joan Pagès i altres regidors de la Llagosta. L’any 1940 ja estava en llibertat.

La seva nora, Eli Entrena, ha destacat durant l’acte el bon caràcter de Joan Pagès i ha dit que era una persona estimada per tothom. També ha parlat una de les netes del regidor d’UGT, Teresa Pagès, que ha agraït a l’Ajuntament la seva tasca per recuperar la memòria i ha explicat que per a la família, representada per cinc generacions presents, això és molt important. L’alcalde ha comentat que l’Ajuntament continuarà cada any recordant aquells que van ser represaliats pel franquisme.

La col·locació de les plaques s’emmarca en la commemoració a la Llagosta el 15 d’octubre del Dia d’homenatge en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista. Aquest any, l’acte s’ha endarrerit uns dies per no fer-ho coincidir amb altres activitats al nostre municipi.

Publicitat

Publicitat

Més notícies