Dissabte, 05 octubre 2024
17.2 C
La Llagosta

La desocupació a la Llagosta trenca la tendència a l’alça de l’època estival

L’atur a la Llagosta va disminuir al mes de setembre en 21 persones. La desocupació a la nostra població segueix la mateixa tendència general que s’ha registrat tant a la comarca com a Catalunya. El mes passat hi havia 652 llagostencs i llagostenques inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat.

El descens de l’atur al mes de setembre contrasta amb l’increment que es va registrar l’any passat, quan va créixer en sis persones. La taxa d’atur provisional s’ha situat en l’11,72%, ja que el nombre de població activa és menor que a l’agost.

El mes passat hi havia a la Llagosta 22 homes menys sense feina, quedant-se en els 240, mentre que l’atur femení va sumar una dona més i es va quedar en les 412.

Per edats, pràcticament totes les franges han experimentat un descens o s’han mantingut estables. Els increments s’han donat en el grup que engloba a les persones d’entre 20 i 24 anys, amb quatre aturats més, i el d’entre 35 a 39, amb un més. El col·lectiu que més persones sense feina aplega és de 55 a 59 anys, amb 130.

Per durada en situació d’atur els llagostencs i llagostenques que més han baixat són els que fa menys de tres mesos que busquen feina, que ho ha fet en onze persones. Tot i això, encara en són 155. Pel que fa a les persones que fa més de dos anys que estan a l’atur, arriben ja a les 243, quatre més que a l’agost.

Per sectors econòmics el de serveis ha baixat en quinze persones, el de la construcció ho ha fet en quatre, la indústria registra una persona menys, igual que el col·lectiu sense ocupació anterior i l’agricultura es manté estable.

Al Vallès Oriental, l’atur ha baixat en 520 persones i la taxa d’atur provisional s’ha quedat en el 10,09%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies