Dissabte, 05 octubre 2024
17.2 C
La Llagosta

Acord entre Lékué i els treballadors de la planta de la Llagosta

L’empresa Lékué i els treballadors han arribat a un acord econòmic després de dues setmanes de negociacions pel tancament de la planta de la Llagosta. Segons informa el comitè d’empresa a La Llagosta informa, la direcció i els sindicats han pactat un pla de suport a la recol·locació de la quinzena de treballadors afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) i una indemnització lleugerament superior al que marca la llei.

L’acord es va signar dimecres a la nit i els sindicats van desconvocar la vaga indefinida, que van començar dimarts. “Hem signat un acord amb unes condicions econòmiques que s’han acceptat i que són lleugerament superiors al mínim legal dels 20 dies per any”, assenyala Andrés Bautista, president del comitè d’empresa de Lékué, que afegeix que “el pla de recol·locació servirà per ajudar a la quinzena de persones afectades per l’ERO per trobar una nova feina”.

Tot i l’acord, la planta de la Llagosta es tancarà. A finals d’octubre expiren els contractes de la quinzena de treballadors afectats per l’ERO, que s’ubiquen al magatzem. Pel que fa a la resta de treballadors d’oficines, seran traslladats a principis de novembre en unes instal·lacions de Lékué a Barcelona. Posteriorment, l’activitat cessarà a la planta llagostenca del carrer de Barcelona.

Mobilitzacions i vaga

El personal laboral de Lékué va encetar unes mobilitzacions fa dues setmanes quan la direcció de l’empresa va presentar un ERO, que afectava la quinzena de treballadors del magatzem i aquest part logística es traslladarà a Bèlgica. Des d’aleshores, els sindicats van mobilitzar-se i convocar una manifestació pels carrers de la llagosta amb una trobada amb l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, que va recolzar als treballadors.

Aquest dilluns, novament, els sindicats van convocar una concentració davant de la planta de Lékué a la Llagosta i dimarts van encetar una vaga indefinida amb l’objectiu de trobar una solució pactada. Finalment, l’acord va arribar dimecres.

Publicitat

Publicitat

Més notícies