Dimecres, 04 setembre 2024
21 C
La Llagosta

L’Ajuntament presenta el Protocol sobre les violències sexuals en espais públics d’oci

L’Ajuntament de la Llagosta ha presentat el primer Protocol d’abordatge de les violències sexuals i LGBTI+fòbiques en espais públics d’oci del municipi. L’acte va tenir lloc ahir dimarts al Saló de Plens amb l’alcalde Óscar Sierra; la regidora d’Igualtat, Judith Robles; i tècnics municipals.

L’objectiu del document és reduir les violències sexuals i LGBTI+fòbiques als espais públics d’oci de la Llagosta i promoure l’abordatge comunitari de les situacions que es puguin detectar. El protocol mostra el compromís de l’Ajuntament per la detecció de necessitats i un pla d’acció amb una dotzena de propostes. “És un protocol que ens deixa molt clar que hem de fer en un possible cas d’assetjament sexual. D’aquesta manera sabrem com actuar de la millor manera en tot moment”, va dir l’alcalde Óscar Sierra.

El protocol es va aprovar inicialment al Ple de 28 de febrer de 2024 i va quedar aprovat definitivament el 10 de maig de 2024. El document es posarà en pràctica durant la Festa Major, però servirà per a totes les activitats que s’hi fan durant l’any. “Aquesta serà la primera Festa Major que tindrem el protocol. Per exemple, d’entre les novetats d’enguany, hi haurà un nou dispositiu Punt Lila i Multicolor professional a la zona de Concerts del Centre Cultural, que complementarà el que ja tenim des de fa anys a la cantonada de l’ambulatori”, va explicar Judith Robles, regidora d’Igualtat.

Un cop presentat el Protocol d’abordatge de les violències sexuals i LGBTI+fòbiques en espais públics d’oci, la regidoria d’Igualtat va fer un taller amb les entitats per explicar el nou document per aplicar en la Festa Major.

Publicitat

Publicitat

Més notícies