Divendres, 27 setembre 2024
19.7 C
La Llagosta

Nou tràmit cap a la creació d’una gran zona verda i habitatge a la Miralda

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir per unaminitat de forma inicial una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de la Llagosta en l’àmbit de la Miralda. En aquest sector, situat en gran part en els terrenys que ocupava Capresa, està previst crear una gran zona verda i construir 200 habitatges, 75 dels quals seran en règim de protecció.

La zona verda prevista als terrenys de la Miralda, d’uns 7.000 metres quadrats, connectarà amb el Parc Popular. També es faran altres actuacions als carrers de l’entorn que permitiran crear un miler de metres quadrats d’àrees verdes.

El regidor d’Urbanisme, Marc Ruiz, va indicar durant el ple que “aquesta és una peça clau dins del municipi que permetrà crear una gran zona verda i proporcionar eines per resoldre el problema de la falta d’habitatge”. Ruiz va explicar que les obres podrien començar en dos anys.

L’alcalde, Óscar Sierra, va destacar “els 8.000 metres quadrats de zona verda que es guanyaran” i els habitatges que es construiran per intentar que la gent jove de la Llagosta no hagi de marxar a altres poblacions a viure-hi.

La portaveu del grup municipal de LLEC, Eva Miguel, va preguntar “quin servei està previst ubicar a l’equipament municipal que es construirà en aquest sector” i va demanar que part dels locals comercials siguin cedits a les entitats. Marc Ruiz li va respondre que encara és aviat per saber quin ús tindrà l’equipament i va recordar que els locals comercials són privats.

Durant el ple ordinari de setembre també es va aprovar per unanimitat l’acord d’adhesió de l’Ajuntament de la Llagosta al Protocol del Departament d’Interior de la Generalitat de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci, espai públic i transports.

El ple va començar amb un minut de silenci pels darrers assassinats masclistes i va finalitzar amb el torn de precs i preguntes.

Es pot tornar a veure el ple al canal de YouTube de l’Ajuntament de la Llagosta (https://www.youtube.com/watch?v=yB4lj_LcfQY).

Publicitat

Publicitat

Més notícies