Divendres, 27 setembre 2024
19.7 C
La Llagosta

La Llagosta assumeix la presidència de l’AMERC

L’Ajuntament de la Llagosta ha assumit avui la presidència de l’AMERC (Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes). El Saló de plens del Consistori llagostenc ha acollit l’Assemblea de l’AMERC en la qual s’ha procedit al canvi de presidència. Durant el darrer any, ha estat l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans el que ha presidit l’entitat.

L’AMERC està constituïda pels municipis de Caldes de Montbui, Sentmenat, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i la Llagosta amb una població total de més de 90.000 habitants. L’entitat va néixer fa deu anys. Amb motiu d’aquest aniversari, durant la reunió d’avui, els alcaldes i alcaldesses de les sis poblacions (Óscar Sierra, de la Llagosta; Isabel Garcia, de Santa Perpètua; Isidre Pineda, de Caldes de Montbui; Oriol Lozano, de Palau; Javi Silva, de Polinyà; i Montserrat Rueda, de Sentmenat) han signat una declaració conjunta en la qual destaquen la feina realitzada per l’AMERC “en un dels territoris amb un potencial i una capacitat de desenvolupament industrial i productiu dels més importants del sud d’Europa”.

A la declaració, les alcaldies dels sis municipis expliquen que “valoren positivament la dinàmica de treball cooperatiu duta a terme al llarg d’aquests primers 10 anys i que desitgen continuar i aprofundir aquesta cooperació amb el desenvolupament de nous projectes de futur”.

Els objectius que es marquen ara són treballar per consolidar una estratègia territorial pel que fa a polítiques de desenvolupament econòmic; impulsar la regeneració i transformació industrial tenint en compte els nous reptes de la IA, retenció de talent, la robòtica, la logística, l’estalvi energètic i l’adaptació a les exigències climàtiques; treballar per la formació i el reciclatge professionalitzador segons les necessitats del teixit productiu; estudiar atentament com es desenvolupa el sector productiu, econòmic i social i fomentar accions reals per equilibrar les necessitats d’aquest sector i les necessitats socials de convivència i benestar; acompanyar les empreses en la modernització d’espais i activitats industrials i reformular les activitats del territori amb economies més socials i solidàries; generar eines de millora en el territori pel que fa a l’agilitat en la mobilitat de persones i distribució de mercaderies i oferir suport a les empreses en el desplegament de la nova estratègia de creixement de la Unió Europea pel que fa al Pacte verd europeu i el Pla d’acció de finances sostenibles.

“Tenim molts reptes per endavant, l’AMERC vol seguir enfortint-se, volem combatre el canvi climàtic amb creació econòmica sostenible”, ha dit l’alcalde de la Llagosta, que ha reinvidicat “la mobilitat sostenible i pública”. Sierra ha destacat la importància de l’Estació intermodal de la Llagosta.

Declaració conjunta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies