Divendres, 27 setembre 2024
21.2 C
La Llagosta

L’Oficina de Català inaugura un nou curs del Voluntariat per la llengua

L’Oficina de Català de la Llagosta ha inaugurat el nou curs del Voluntariat per la llengua (VxL), que consta de les parelles lingüístiques i la Tertúlia en català. El tret de sortida s’ha fet avui dijous en l’aula de català de Can Pelegrí, ubicada en la segona planta de l’edifici.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. A la Llagosta hi ha actualment deu parelles lingüístiques i aquestes, es troben un cop a la setmana i conversen, passegen o fan activitats diverses amb el català com a llengua vehicular. “Com Ajuntament no només s’han d’impulsar els cursos de català, també és important donar suport al Voluntariat per la llengua, que serveix per a moltes persones que no tenen temps d’estudiar”, ha dit Raquel Martínez, regidora d’Atenció a la Ciutadania, durant l’acte d’inauguració del curs 2024-2025.

A més, un cop al mes se celebra la Tertúlia en català, amb una dotzena de persones. “Moltes de les persones que participen en les tertúlies també són voluntaris a les parelles lingüístiques”, assegura Ester Cots, responsable de l’Oficina de Català de la Llagosta, que també destaca que falten voluntaris i voluntàries a la Llagosta per poder atendre la demanda d’aprenents que volen trobar parella lingüística i així poder practicar el català.

D’altra banda, ja han començat els cursos de català. En Bàsic 1 hi ha 23 persones inscrites i hi ha quatre, en llista d’espera; i en Bàsic 2, hi ha 14 inscrits.

Publicitat

Publicitat

Més notícies