UPyD presenta al·legacions a la modificació d’usos del polígon industrial

0
36

Unión Progreso y Democracia de la Llagosta (UPyD) ha presentat al·legacions a la modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística aprovada inicialment al Ple ordinari del mes de febrer de l’Ajuntament de la Llagosta. El representant d’aquesta formació a la nostra localitat, Bartolomé Fraile, ha demanat que s’aturi aquest procediment fins que no estiguin redactats els plans d’actuació municipal d’emergència per a diferents riscos.

El Consistori llagostenc va donar llum verda a la modificació urbanística de la Llagosta i al Pla Especial de Millora Urbana i Reforma Interior del sector industrial de la Llagosta. L’objectiu és obrir el polígon industrial de la Llagosta a nous usos. En concret, es pretén que als carrers més propers als nucli urbà es puguin instal·lar empreses d’oci, com ara de restauració, i de serveis esportius, entre d’altres.

Per a UPyD, l’Ajuntament hauria de declarar nul aquestes modificacions fins que no es compleixin els requisits exposats a un informe de Protecció Civil sobre la redacció dels plans d’actuació municipal referents a riscos químics en establiments industrials, radiològics i sísmics. A més de renovar els que ja es van redactar en el seu dia. El portaveu d’UPyD diu que “hi ha un reglament de seguretat i protecció civil que s’ha de complir des del 2010 i no es compleix”. El que serà cap de llista d’aquesta formació a les properes eleccions municipals a la Llagosta, Bartolomé Fraile, també ha demanat que es conegui si aquestes modificacions responen a peticions expresses d’alguna empresa que hagi volgut instal·lar-se al polígon i no ho hagi pogut fer amb l’actual normativa.

Per la seva part, el regidor de Planificació urbanística, Habitatge i Territori, Jordi Alonso, ha indicat que la modificació inicial dels dos plans s’ha fet complint amb la llei i que donaran resposta a les al·legacions en el moment i lloc on correspon. Alonso ha recordat que “és una proposta en positiu per intentar obrir els usos del polígon industrial”.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí