Dissabte, 20 juliol 2024
26.4 C
La Llagosta

UPyD presenta al·legacions a la modificació d’usos del polígon industrial

Unión Progreso y Democracia de la Llagosta (UPyD) ha presentat al·legacions a la modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística aprovada inicialment al Ple ordinari del mes de febrer de l’Ajuntament de la Llagosta. El representant d’aquesta formació a la nostra localitat, Bartolomé Fraile, ha demanat que s’aturi aquest procediment fins que no estiguin redactats els plans d’actuació municipal d’emergència per a diferents riscos.

El Consistori llagostenc va donar llum verda a la modificació urbanística de la Llagosta i al Pla Especial de Millora Urbana i Reforma Interior del sector industrial de la Llagosta. L’objectiu és obrir el polígon industrial de la Llagosta a nous usos. En concret, es pretén que als carrers més propers als nucli urbà es puguin instal·lar empreses d’oci, com ara de restauració, i de serveis esportius, entre d’altres.

Per a UPyD, l’Ajuntament hauria de declarar nul aquestes modificacions fins que no es compleixin els requisits exposats a un informe de Protecció Civil sobre la redacció dels plans d’actuació municipal referents a riscos químics en establiments industrials, radiològics i sísmics. A més de renovar els que ja es van redactar en el seu dia. El portaveu d’UPyD diu que “hi ha un reglament de seguretat i protecció civil que s’ha de complir des del 2010 i no es compleix”. El que serà cap de llista d’aquesta formació a les properes eleccions municipals a la Llagosta, Bartolomé Fraile, també ha demanat que es conegui si aquestes modificacions responen a peticions expresses d’alguna empresa que hagi volgut instal·lar-se al polígon i no ho hagi pogut fer amb l’actual normativa.

Per la seva part, el regidor de Planificació urbanística, Habitatge i Territori, Jordi Alonso, ha indicat que la modificació inicial dels dos plans s’ha fet complint amb la llei i que donaran resposta a les al·legacions en el moment i lloc on correspon. Alonso ha recordat que “és una proposta en positiu per intentar obrir els usos del polígon industrial”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies